Шеф без татуювань і ресторан року в ПАР. У Парижі роздали премії World Restaurant Awards

19 лютого, 12:18 576
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Шеф без татуювань і ресторан року в ПАР. У Парижі роздали премії World Restaurant Awards - фото

World Restaurant Awards

Шеф-кухар ресторану Wolfgat отримує нагороду

У понеділок, 18 лютого, в паризькому Палаці Броньяр відбулася церемонія вручення першої премії World Restaurant Awards.

Премія World Restaurant Awards була ініційована співзасновником рейтингу The World's 50 Best Restaurants Джо Ворвіком і письменником і видавцем Андреа Петріна. Її мета - розглядати і нагороджувати ресторани як частину культури, таку ж як кіно, мистецтво та музика.

Премія вручається у 18 категоріях, в кожній з яких раніше був складений шорт-лист з трьох претендентів. При цьому категорії розділені між двома групами: Big Plates Winners (12 категорій) і Small Plates Winners (6 категорій). Також серед категорій є кумедні - Кращий шеф-кухар без татуювань або Краща кухня без пінцета.

Переможців визначають 100 суддів - кулінарних журналістів, інфлюенсерів та кулінарних професіоналів з 37 різних країн.   При цьому кількість жінок і чоловіків в суддівській колегії однакова.

Рестораном року став Wolfgat в південноафриканському селищі Патерностер. Йому ж дісталася перемога в категорії Місце поза туристичних карт. «Якби сама природа встановила табличку з написом «побудувати тут ресторан», це, безсумнівно, був би Wolfgat. Наш перший Ресторан року, обраний з усіх перевірених нами місць, є маленьким, віддаленим раєм чистоти і хорошого смаку у всіх сенсах», - кажуть засновники премії.

Wolfgat - Ресторан року
Wolfgat - Ресторан року / Фото: World Restaurant Awards

Повний список переможців першої World Restaurant Awards:

Big Plates

Ресторан року - Wolfgat, Патерностер, Південна Африка

Відкриття року - Inua, Токіо, Японія

Inua
Inua / Фото: World Restaurant Awards

Оригінальне мислення - Le Clarence, Париж, Франція

Місце поза туристичних карт - Wolfgat, Патерностер, Південна Африка

Бронювання не потрібне - Mocoto, Сан-Паулу, Бразилія

Особливе блюдо - Lido 84's Cacio e Pepe 'En Vessie', Ломбардія, Італія

Форвард питної культури - Mugaritz, Сан-Себастьян, Іспанія

Подія року - Refugee Food Festival, Франція

Refugee Food Festival
Refugee Food Festival / Фото: World Restaurant Awards

Етичне мислення - Refettorio (Food For Soul), Італія

Стійка класика - La M è re Brazier, Ліон, Франція

Співпраця року - Ферма ParadisoxGortnanain, Корк, Ірландія

Атмосфера - Vespertine, Лос-Анджелес, США

Vespertine
Vespertine / Фото: World Restaurant Awards

Small Plates

Кухня без пінцета - Bo.Lan, Бангкок, Таїланд

Bo.Lan
Bo.Lan / Фото: World Restaurant Awards

Заклад зі столиком на колесах - Ballymaloe House, Корк, Ірландія

Ресторан з червоним вином - Noble Rot, Лондон, Великобританія

Шеф-кухар року без татуювань - Ален Дюкасс, Париж, Франція

Ален Дюкасс
Ален Дюкасс / Фото: World Restaurant Awards

Лонгрід журналістика - Ліза Абенд, Fool Magazine 'The Food Circus'

Аккаунт року в Instagram - @alain_passard

@alain_passard
@alain_passard / Фото: Instagram

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Спецвипуск НВ Style

В гостях у Роберта Гулієва

Знаменитий український винороб влаштовує екскурсію у своєму будинку на березі моря в Одесі, показує сад, створений парковим архітектором Берлусконі, розкриває тонкощі власного бізнесу і пригощає чудовим шардоне 2016 року з особистого винного льоху

Читати журнал українською