Їсти як німець. Гастротур Ектора Хіменеса-Браво по Баварії

20 січня, 19:52 2614
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Unsplash

Мюнхен

Типовий баварський ресторан - це досить просте приміщення зі столами, де всі п'ють пиво і тільки пиво, а вільних місць практично немає, каже Ектор Хіменес-Браво. Відомий шеф-кухар поділився з НВ враженнями від традиційної німецької кухні.

Р

епутація німців всім відома: їх вважають строгими, надійними, правильними. Але якщо потрібно окреме слово, щоб описати жителів Баварії, то це гостинність.

Баварцям подобаються свята, фестивалі і веселощі. Вони дуже відкриті. А побувавши в Мюнхені, я зрозумів, чому саме там проходить Октоберфест: ці люди вміють пити! І тут можна знайти гарне пиво.

Мене здивували місцеві ресторани. Якщо говорити про високу кухню, то в Баварії дуже цінуються відомі шефи, їх заклади популярні і завжди повністю заповнені.

Хоча в основному баварські ресторани - це звичайні приміщення з найпростішими столиками: немає ні барної стійки, ні діджея, нічого - тільки столи. І всі відвідувачі п'ють пиво і тільки пиво. Проте тут часто важко знайти вільні місця.

Втім, крім пива, баварців цікавлять ще й сосиски. І це дивно: жодна з цих пристрастей не відбивається на зовнішності жителів регіону. Секрет в тому, що в Баварії чудові спортзали і фітнес-комплекси, і люди стежать за своєю фігурою і здоров'ям. До речі, мені здалося, що баварці і модою цікавляться більше, ніж жителі інших регіонів Німеччини.

Крім того, тут всюди велодоріжки. Одного разу, коли я був за кермом, далеко від будь-яких населених пунктів, мені назустріч раптово виїхала велика сім'я, і ​​всі вони були на велосипедах. Баварці обожнюють спорт і вважають за краще проводити дозвілля на свіжому повітрі.

А ще в Баварії величезна кількість парків і заповідників. Відвідати їх усі за одну поїздку абсолютно неможливо. І у всіх багато людей, причому здебільшого це не приїжджі, а самі баварці.

Як правило, вони пишаються своїм регіоном, усвідомлюють, яку цінність він представляє, а крім того, прагнуть, щоб кожен гість відчував їхню гостинність.

Фото: Unsplash

І хоча Мюнхен - велике місто, в якому кожен знайде заняття за інтересами, я переконаний, що краще, що є в Баварії, - це природа. Я зупинився в Гарміш-Партенкірхен - це навіть не місто, а скоріше курортне містечко, як в Україні - Буковель. Його оточують пейзажі неймовірної краси: ущелина посеред гір, в якій тече річка з білою, як молоко, водою. Можна проїхати кілометри, а за вікном будуть тільки зелені схили і водоспади.

До речі, в цю мою поїздку до Баварії я зрозумів, чому Німеччина - багата країна: тут все працюють старанно і багато. Навіть в дрібних містах я не зустрічав людей пустопорожніх. Неважливо - це молода людина або баварець у віці, всі обов'язково десь працюють - в офісі, ресторані або полі.

Повертаючись до їжі: обов'язково спробуйте тамтешні шніцелі. Вони бувають зі свинини, індички, яловичини, а традиційна "страва мисливця" виглядає як величезний шніцель з великою кількістю підливи і журавлиновим соусом. А така страва, як тафельшпіц, відмінно підійде тим, хто дотримується дієти: в її основі - варене в бульйоні м'ясо з великою кількістю овочів.

Треба визнати, що німецька їжа не найвишуканіша. Втім, вишуканої національної кухні немає у жодної країни в світі. Традиційні страви - це страви без ресторанних презентацій. Традиційна їжа може бути не найкориснішою, в ній часто багато жиру, і вона не завжди красива. Але це зовсім не означає, що її не варто їсти. Домашній суп в маминому виконанні може не бути витонченим, але він точно найсмачніший. Це їжа для душі.

Бажаєте розповісти цікаві факти про своє місто? Пишіть нам на travel@nv.ua

Під час поїздки я пересувався на машині - так я зміг заїхати в найменші селища на півдні Німеччини. А в одному з них завдяки їжі зі мною трапилася історія, завдяки якій я полюбив баварців ще більше.

Я знаходився в дорозі довгий час, дуже зголоднів і під'їхав до якогось будинку, з вигляду - ресторану. Навколо були припарковані кілька машин. Жінка, з якою я зіткнувся на порозі, зовсім не знала англійську мову - цілком очікувано далеко від великих міст. А її співвітчизник, який підійшов слідом, пояснив мені, що вони закриті на даний момент, і тут зараз відбувається невелика зустріч місцевої комуни. Але якщо я голодний, то у них є гуляш і рис. Чи варто говорити, що це був неймовірно смачний гуляш?

Цей матеріал опублікований в №3 журналу Новое Время від 26 січня 2018 року

Головне

Події

Вчора, 22:57

article_img
За знімальною групою Схем стежать охоронці Ахметова - розслідування
Події

Вчора, 17:24

article_img
На Донбасі від кулі снайпера загинув український військовослужбовець
Інше

Вчора, 20:30

article_img
Клуб жіночої НБА вперше в історії підписав українську баскетболістку

Вибір редакції

Культура

Вчора, 09:36

article_img
Got to be free. У Театрі на Подолі покажуть рок-мюзикл про Майдан
Події

Вчора, 19:33

article_img
Смертність та народжуваність. Чому в Україні зростають темпи скорочення населення
Політика

Вчора, 13:45

article_img
Особистий кабінет. Як перевірити себе в Державному реєстрі виборців